Абсолютна подигравка и безхаберие с туризма. По този начин от туристическия бранш коментираха предложението на коалицията ГЕРБ/СДС министър на туризма да бъде Любен Дилов-син, съобщава TravelNews.

По-добре, че няма да мине предложеното правителство, след като не успяха да намерят истински експерти в държавата, отбеляза Евгения Димова от Сдружението на туроператорите и туристическите агенти "Обединение Бъдеще за туризма".

Вече се кръстим и се шегуваме в бранша, защото се гаврят с нас, обяви от своя страна зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Бранимир Миланов. Според него предложението на ГЕРБ показва, че нямат отношение към туризма и тази част от българската икономика. Той е категоричен, че е крайно време секторът да бъде ръководен от хора, които са врели и кипели в него.

Борисов обяви министрите в проектокабинета на ГЕРБ

Борисов обяви министрите в проектокабинета на ГЕРБ

Той представи имената им от болницата

Председателят на БХРА Георги Щерев заяви, че за 6 години ГЕРБ са показали, че не се вълнуват от туризма въпреки създаденото по тяхно време министерство. За тях секторът били само плажовете, които отдали на концесии.

Венцислав Кръстев, председател на Сдружение "Туризъм", пък изрази мнение, че министърът на туризма трябва да бъде администратор и да бъде обграден от хора, които разбират.

Реакциите в социалните мрежи от професионалните среди по отношение на предложението на ГЕРБ също са крайно подигравателни.