И от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация се обявиха против публичните изявления и действия по злепоставяне на българския туризъм и развлекателен бранш.

Припомняме, вчера от Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България също излязоха с позиция, в която настояват да се спре с черния PR срещу бранша.

Според БХРА внушенията, че отварянето на заведенията допринася за разпространението на заразата, е пагубно за целия туристически бранш.

В становището им се посочва, че подобни внушения създават сериозна опасност за икономическата стабилност в страната и не трябва да бъдат толерирани.

Протестиращите да не се крият зад черен PR срещу родното, ядосани заведенията

Протестиращите да не се крият зад черен PR срещу родното, ядосани заведенията

Те недоумяват защо политически цели се преследват с похвати, които вредят на българския бизнес

От Асоциацията заявяват, че преустановяването на работата на участниците в туристическия бранш по време на извънредното положение е показало колко много са съпътстващите сфери пряко зависят от този отрасъл.

Политическата обстановка не следва да компрометира икономическата стабилност и името на България като туристическа дестинация, категорични са те.

Според тях трябва да се мисли не "на парче", а стратегически, с външно-политически и адекватни административни, вътрешни решения за туризма у нас, като това не трябва да е само преди активен сезон, а целогодишно.