Тази вечер - 18 март 2021 г. в 18:30 часа от "Витоша ски" АД отварят писта "Витошко лале" за нощно каране, съобщиха от компанията.

Пътят до паркинга на "Витошко лале" е почистен. В планината има натрупан над 1 метър нов сняг. За утре подготвяме да работят кабинковият лифт, пистите "Лале 1" и "Меча поляна", влек "Учебна" и влек "Помагалски", обявиха те.

От компанията призовават скиорите да са внимателни при каране извън обработената част, защото има навявания и дълбоки преспи.

Припомняме, на 12 декември 2020 година Столичната община поиска Княжевският и Драгалевският лифт да възстановят работа.

Становището на РИОСВ е, че не е нужна промяна в плана за управление на Витоша, а лифтът може да се възстанови в същото трасе.

"Витоша ски" също настояха процедурата по реконструкция на ски съоръженията в Природен парк "Витоша" да започне възможно най-скоро.

Миналата седмица стана ясно, че е одобреното задание за изработване на специализиран устройствен план от екоинспекцията. Столичният кмет Йорданка Фандъкова изрази задоволство, че е направена поредна стъпка към реализацията на проекта за възстановяване на Княжевския лифт.

На 26 януари от "Витоша ски" обявиха, че процедурата на Столичната община за Княжевския лифт е незаконна.