"В една лодка сме с ресторантьорите и се опитваме да осигурим по-добър сезон в пика на лятото. Ресторантьорският бизнес е част от този продукт, в който е съсредоточен трудът на много хора, и трябва да се представи общата цел както за бизнеса, така и за държавата по най-добрия начин". Това заяви министърът на туризма Зарица Динкова пред bTV.

Тя даде да се разбере, че няма за какво да си подаде оставката. "Аз съм министър на доста разнообразен сектор с доста разнообразни интереси, но всичко това трябва да го използваме, за да сме по-успешни и да привличаме качествени клиенти. Министърът не подава оставка заради това, че е защити интересите на потребителите", каза Динкова.

Тя обясни, че държавата инвестира в подпомагането на бизнеса, като очаква и известна възвръщаемост.

Министърът иска туристическият сектор да не се зъби, а да се усмихва

Министърът иска туристическият сектор да не се зъби, а да се усмихва

И поемат по-отговорно отношение към образа на българския туризъм.

Динкова уточни, че като министър балансира между бизнеса и потребителите.

България има доста голям потенциал в сферата на туризма и има много какво да предложи за спа туризма и за културния туризъм, изтъкна туристическият министър.

Зарица Динкова увери, че работи добре и с туристическия бранш, като обсъждат как да се рекламира българското Черноморие.

Водата на Черно море е чиста, увери туристическият министър.

Тя подчерта, че ще работи за по-добра реклама и за по-голяма конкурентност в процеса. Динкова очаква и ръст на туристите през октомври месец.

Зарица Динкова отказа да коментира скъпите цени по морето на цените на сладоледите и пържолите за 650 лева, като добави, че лично тя не би платила 15 лева за топка сладолед.

Асоциации преподават уроци по гурме на инспектори и клиенти

Асоциации преподават уроци по гурме на инспектори и клиенти

Заплашват, че ще търсят отговорност по съдебен път от клиента