Типично августовски температури са измерени на много места днес. Около и над 30 градуса показаха термометрите в почти цялата страна.

Температурен рекорд е регистриран в Силистра, където са измерени 32 градуса, съобщава БТА, позовавайки се на информация от Метеорологичната обсерватория в града. Предишният рекорд е бил регистриран през 1947 г., когато са били измерени 27,2 градуса.

Към 14.30 часа в Ловеч също са измерени рекордните 31,1 градуса. Това е най-високата температура, която е отчетена на тази дата досега. На 18 април 1961 г. са били измерени 29,4 градуса.

Днешният 18 април се оказва най-топлият за София. Живакът се е покачил до 30,6 градуса. Това е най-високата температура, измервана на този ден някога в София.

Във Велико Търново е било най-горещо. Там са измерени 34,2 градуса. Предишният рекорд не е подобрен, а само изравнен, пояснява БиТиВи.

Температурен рекорд е регистриран и в Монтана - 32 градуса. 

Утре облачността ще се увеличава и над страната ще бъде предимно облачно. По-късно през деня ще започне да нахлува хладен въздух и температурите ще се понижават. След пладне от север ще започнат валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Максималните температури ще бъдат между 23 и 28 градуса.