Днес над по-голямата част от страната облачността ще е значителна.

Още преди обяд слабите валежи ще обхванат Южна и Източна България, където вятърът ще е от североизток и до вечерта ще се усилва.

Над Северозападна България и по поречието на река Дунав не се очакват валежи, там ще има по-значителни разкъсвания на облачността.

Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°.

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще бъде малко по-ниско от средното за септември.

Над Черноморието ще преобладава облачно време и на много места ще превалява слаб дъжд. Максимални температури на въздуха и морската вода: 21°-22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала с тенденция на усилване след обяд и вечерта.

Над планините облачността ще е значителна. На много места ще превалява слаб дъжд. Ще духа умерен и временно силен юг-югозападен, в ниските части - североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 14°, на 2000 метра - около 7°.

През следващите два дни ще преобладава облачно време. Валежи се очакват най-вече в югоизточната половина от страната. Има условия в отделни райони да бъдат значителни.

Минималните температури ще са между 7° и 12°, а максималните - между 15° и 20°.

От вторник вероятността за валежи намалява, а облачността ще се разкъсва. Вятърът ще отслабва, а в отделни райони временно и ще стихва. Дневните температури ще се повишат.