Преди обяд ще бъде слънчево. По-късно след обяд и до полунощ в западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в планинските райони ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици.

За това съобщават от НИМХ.

Вятърът ще се ориентира от северозапад, в Дунавската равнина ще бъде до умерен, а в Източна България ще остане от югоизток. Горещо време с максимални температури между 34° и 39°, в София 34°. През нощта срещу четвъртък на повече места в Западна и Централна България ще превали и прегърми.

Над планините ще бъде слънчево. След обяд в масивите от западната половина на страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до полунощ на места там ще превали и прегърми. Ще духа умерен, по високите и открити части и силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 28°, на 2000 метра - около 20°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 27° и 30°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.