През започналото денонощие облачността ще е значителна и на много места отново ще има превалявания от дъжд, в планинските райони над 1000 метра - от сняг. Поради ниските температури в Северозападна България ще има условия за образуване на поледици.

Това съобщават от НИМХ към БАН.

Следобяд от запад валежите ще отслабват и спират, а облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно, през нощта срещу петък, в Източна България. В източната половина от страната ще духа умерен южен вятър. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°, на изток до 6°-7°; максималните ще са от 2°-5° в северозападните райони до 10°-12° в източните.

Над планините облачността ще е значителна и на много места ще има валежи от сняг, под 1000 метра - от дъжд. След обяд от запад валежите ще спират, а облачността ще се разкъсва и намалява.
Ще духа умерен до силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 3°.

По Черноморието облачността ще е значителна и на места ще има превалявания от дъжд. Ще духа умерен южен вятър. Максималните температури ще са 10°-12°, вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода е 6°-7°.