Предимно слънчев и топъл петък ни очаква. Това съобщават от НИМХ на БАН.  Дъждовно ще бъде само на отделни места, а вятърът отслабва.

Максималните температури ще са между 25 и 30 градуса. Атмосферното налягане ще се задържи близко до средното. Вятърът ще отслабне, само в източните райони ще се задържи до умерен от североизток. 

Над Черноморието се очаква променлива облачност, без съществени валежи, а вятърът ще е до умерен от североизток. Максимални температури са 24-28 градуса, температурата на морската вода е 24-26 градуса.

Над планините ще е слънчево с временни увеличения на облачността, без съществени валежи. Максимална температура на височина 1200 метра ще е около 19 градуса, а на 2000 метра приблизително 12 градуса.

В събота ни очаква предимно слънчево време, с временни увеличения на облачността, като дневните температури слабо ще се повишат между 27 и 32 градуса.

В неделя в западната част на страната ще е предимно слънчево, но в източната половина след обяд облачността ще се увеличи и на места се очакват краткотрайни валежи