През нощта, над по-голямата част от страната, ще бъде предимно ясно и почти тихо.

На места по поречието на Дунав, в котловините и в източната част от Горнотракийската низина ще има мъгла или ниска слоеста облачност, съобщиха от НИМХ. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, по-високи в Източна България.

През деня над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Привечер от запад ще се появи разкъсана средна и висока облачност. На места в Югоизточна България и по поречието на Дунав мъглата ще се задържи почти през целия ден. Ще духа слаб южен вятър. Максималните температури ще са в широки граници: от 8°-10° в местата с трайна мъгла до 17°- 19° на места в Предбалкана.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Привечер от запад ще се появи разкъсана средна и висока облачност. Ще духа предимно умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра - около 11°.

Преди обяд по Черноморието видимостта ще бъде намалена, но след обяд ще се подобри и ще е предимно слънчево. Максимални температури на въздуха: 12°-14°. Температурата на морската вода е 12°-13°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.