Днес ще е предимно слънчево. На отделни места в низините и по Черноморието видимостта ще е намалена. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър.

Минималните температури ще са от 4 до 9 градуса, а максималните - между 20 и 25 градуса. Атмосферното налягане ще е близко до средното на месеца и ще остане без съществена промяна.

По Черноморието ще преобладава слънчево време, преди обяд на отделни места видимостта ще е намалена. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури между 19 и 22 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода е 20-21 градуса.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17 градуса, на 2000 метра - около 11.

Следващите три дни от седмицата ще преобладава слънчево време. Ще има и временни увеличения на облачността, по-съществени към четвъртък. Само на отделни места са възможни превалявания, като количество незначителни.

Сутрин на места ще има условия за ниска облачност или мъгла, по-съществени в низините. В западната половина от страната ще духа слаб източен вятър, в източната - слаб до умерен, от изток-североизток. Преобладаващите минимални температури ще са между 5 и 10 градуса, дневните - предимно между 19 и 24 градуса.