Валежите ще обхванат цялата страна в петък. На много места ще са значителни по количество. В цялата страна са обявени оранжев и жълт код заради валежите.

Това съобщават от НИМХ.

Още преди обяд в планинските райони и на отделни места в Североизточна България дъждът ще преминава в сняг, а до края на деня мокър сняг ще завали и на много места в останалата част от страната. 

Привечер ще започне да се образува снежна покривка. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е умерен, в Източна България - временно силен. По планинските проходи и в Североизточна България ще има условия за виелици и навявания.

Ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижават. Сутринта ще са между 5 и 8 градуса, а към 14 часа в по-голямата част от страната ще са между 1 и 4 градуса; в София - около 2 градуса.

Над планините ще е облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-северозапад, който до края на деня ще се ориентира от североизток. Ще има условия за навявания и виелици. Ще нахлува студен въздух и през деня температурите рязко ще се понижат. Максимална температура на височина 1200 метра около 2 градуса, на 2000 метра - около минус 1 градус.

От утре зимата пак идва - не тръгвайте на път без зимни гуми

От утре зимата пак идва - не тръгвайте на път без зимни гуми

Предстои понижение на температурите, очаква се дъждът да премине в сняг

Над Черноморието ще е облачно и дъждовно. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-североизток. С него ще нахлува студен въздух и към 14 часа температурите ще са 4-5 градуса. Температурата на морската вода е 9-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Атмосферното налягане ще се повишава и ще е значително по-високо от средното за месеца.