Валежите от дъжд ще продължат и днес в цялата страна.

По-интензивни ще бъдат те в Северозападна България. Това съобщават от НИМХ.

Преди обяд ще има повсеместни валежи от дъжд. Привечер постепенно ще спират.

Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Минималните температури ще са между 2° и 7°. Максималните температури ще са от 5° - 7° в Западна България и до 11° - 13° на изток. Атмосферното налягане ще се повишава и след обяд ще е по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието ще преобладава облачно и дъждовно време. След обяд валежите ще отслабват, а привечер и ще спират. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 11° - 13°. Температурата на морската вода е 10-11°. Вълнението на морето ще бъде 1-3 бала.

В планините ще бъде предимно облачно, ветровито и с валежи от сняг. Под около 1000 метра валежите ще са от дъжд. Ще духа силен северен, по-високите и открити части - североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около минус 1°.

През следващите дни се очаква затопляне. В сряда ще има променлива облачност, почти без валежи. Вятърът от запад-северозапад ще се усили и ще започне затопляне. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 11° и 16°, а минималните - между 1° и 6°. В четвъртък и петък ще бъде предимно слънчево.