През нощта облачността временно ще намалее, но в низините и котловините ще се задържи тихо и мъгливо. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, по-високи по морския бряг.

Това съобщиха от НИМХ.

През деня югозападният вятър ще се усили, в Източна България и северно от планините ще е умерен и временно силен. Мъглите в повечето райони ще се разсеят, а от запад ще започне ново увеличение на облачността. Максималните температури ще са от 8-9° в крайните северозападни райони, където ще задържи тихо и мъгливо, до 17-18° на места в Източна България и Предбалкана.

Над планините облачността ще е променлива, по-често значителна. След обяд на отделни места слабо ще превали. Ще духа силен, по билата и бурен запад-югозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около 11°, на 2000 метра - около 5°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, с повече слънце преди обяд. Ще духа умерен, след обяд и временно силен югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 14°-18°. Температура на морската вода е 11°-13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.