Норвежецът Хенрик Кристоферсен дублира победата си от миналата година в слалома проведен във Венген, Швейцария.

„Принцът на викингите" поведе след първия манш, но направи няколко грешки при второто си спускане. Той загуби преднината си от 56 стотни и след третата контрола вече изоставаше с 6 стотни от лидера в класирането за Големия кристален глобус - Марсел Хиршер от Австрия.

Кристоферсен кара през последните няколко врати рисково и успя да спечели с 15 стотни. Хиршер зае поредното си второ място, но със спечелените 80 точки е недостижим в генералното класиране с 973 точки.

Марсел Хиршер

Източник: GettyImages

Марсел Хиршер

Норвежецът е втори с 692 точки, но той няма шансове в общата надпревара защото не участва в скоростните дисциплини. Трети е Алексис Пинторо от Франция с 629 точки.

На трето място завърши германецът Феликс Нойройтер, който изоставаше много след първия манш. Нойройтер направи почти перфектно второ спускане и имаше късмет, че някои от по-предно класираните скиори направиха грешки и не завършиха.



В класирането само в слалома Кристоферсен има 460 точки, въпреки че не участва в първото състезание за сезона. Втори е Хишер с 440 точки, а трети е ветеранът Манфред Мьолг от Италия с 358 точки.