11 души загинаха, а 20 са ранени при мощен автомобилен бомбен атентат близо до кабинета на шефа на провинциалната полиция в югозападния град Кета в Пакистан, съобщава Associated Press.

Експлозията в столицата на провинция Балхустан е била толкова мощна, че се е чула в целия град. Прозорците на близките сгради са разбити, съобщава полицейският говорител Шахзада Фархат. Уашим Бег, говорител в местна правителствена болница коментира, че загиналите към момента са 11, а някои от ранените остават в критично състояние.

Телевизионни кадри показват няколко тежко повредени автомобила и път, пълен със счупени стъкла. Анварул Хак Какар, говорител на провинциалното правителство съобщава, че бомбата е била в движеща се кола, на властите още се опитват да определят дали това е самоубийствена атака.

Никой не е поел отговорност за атаката, но Какар обвинява съседна Индия за взрива. Той не предоставя никакви доказателства за твърденията си.

Балхустан отдавна е сцената на бунтовническите действия от страна на националистите и сепаратистите от Балих, които искат по-голям дял от регионалните ресурси или пряка независимост. Също така има и атаки, за които често са посочвани пакистанските талибани.