Ранените хора при нападението в Санкт Петербург са 13, съобщи РИА Новости.

По думите на заместник-губернатора на града Анна Митянина при взрива в мол "Перекресток", намиращ се на улица "Кондратьевский проспект", са пострадали 13 души - 5 души са пострадали сериозно, трима са в болница в задоволително състояние, а 5 души са отказали да бъдат хоспитализирани, те са имали леки наранявания.
Сред пострадалите няма непълнолетни лица.

Стана ясно и че взривното устройство е било самоделно, с еквивалент на 200 грама тротил, с поразяващи частици.

Службата за борба с тероризма в Русия е поела разследването на взрива. Работи се по версията за терористичен акт. Досега обаче групировка не е поемала отговорност за нападението.

Нападението коментира и президентът на Русия Владимир Путин. По думите му атаката категорично е терористичен акт.

Терор в Санкт Петербург, 10 души са ранени
Обновена

Терор в Санкт Петербург, 10 души са ранени

Бомбата е била разположена в мол

Припомняме, самоделната бомба избухна около 18:30 ч. местно време в магазин, разположен на първия етаж в развлекателен комплекс в Санкт Петербург. В резултат на взрива няма сериозни разрушения в супермаркета. Повредени са само касов апарат, частично таван и една стена.

Терор в метрото на Санкт Петербург
Обновена

Терор в метрото на Санкт Петербург

Най-малко 10 загинали и около 47 са пострадали

Припомняме и че това е второто нападение в Санкт Петербург за 2017 година. На 3 април взривно устройство избухна в метрото в града, в участъка между метростанциите "Сенная площадь" и "Технологически институт - 2". Тогава загинаха 16 души, включително самият терорист. Друга експлозия в метростанция "Площадь восстания" беше предотвратена.

Преди по-малко от две седмици стана ясно, че ЦРУ е помогнало на руските служби за предотвратяването на атентат в Санкт Петербург. Тогава Федералната служба за сигурност в Санкт Петербург арестува седем души, подготвяли терористичен акт. По-късно бяха задържани още.

ЦРУ помогнало за предотвратения атентат в Санкт Петербург

ЦРУ помогнало за предотвратения атентат в Санкт Петербург

Десетки бяха задържани в Русия