Заподозреният за нападението в училището в град Керч на Кримския полуостров е бил идентифициран като 18-годишния ученик четвърта година Владислав Росляков, който е учил в същото учебно заведение.

Той се е самоубил след избиването на 19 души и ранявайки 47 души чрез стрелба и взрив, като около 15 от ранените са в тежко състояние. Тялото му е било открито на втория етаж на библиотеката на учебното заведение. Това съобщи ръководителят на Крим Сергей Аксьонов, цитиран от руските медии.

Ученик изби 19 души и рани десетки в училище в Крим
Обновена

Ученик изби 19 души и рани десетки в училище в Крим

47 души са ранени, повечето тийнейджъри

Междувременно Руският следствен комитет обяви, че разследва нападението в техникума като убийство, а не като терористична атака, както беше класифицирано по-рано. Не се изключва възможността нападателят да не е действал сам.  

Първоначалният оглед на загиналите в колежа показва, че те са починали от огнестрелни рани, а не от взрива, уточни говорителката на Следствения комитет на Русия Светлана Петренко.

Властите в Крим уточниха, че Росляков е получил законно разрешение за притежание на оръжие, като е събрал всички необходими документи и е минал преглед при психиатър

В Крим обявиха тридневен траур във връзка с трагедията.