50% увеличение на хоспитализираните с коронавирус в Белгия в сравнение с ден по-рано, съобщава кореспондент на "Гардиън" в Брюксел.

Белгия отчете значително повишение на приетите в болница хора с коронавирус, докато експерти предупреждават, че все още страната не е достигнала пика.

В Белгия разработиха нов 15-минутен тест за коронавирус

В Белгия разработиха нов 15-минутен тест за коронавирус

При изпитание през миналата седмица с 250 души е установено, че новият тест е потвърдил положителни проби за коронавирус при 7 от 10 пациенти

На ежедневния брифинг белгийският федерален кризисен щаб обяви, че 434 души са приети в болница през последните 24 часа, което е с 50% увеличение спрямо ден по-рано. Предните два дни имаше спад на хоспитализираните.

В момента в страната има 4937 души с коронавирус - увеличение с 668 за последните 24 часа. Починали са още 56 души, с които общо стават 178 души.

Случаите на коронавирус в Австрия, Белгия и Чехия се увеличиха

Случаите на коронавирус в Австрия, Белгия и Чехия се увеличиха

Към тази сутрин Австрия е потвърдила нови 875 случая

Говорител на кризисния щаб коментира, че увеличението на хоспитализираните е голямо.

"Ясно е, че ние не сме достигнали пика на епидемията", каза той и добави, че е важно мерките да останат в сила. Говорителят призова хората да не носят медицински маски на улицата, тъй като това дава "фалшиво впечатление за защита", тъй като хората не са толкова старателни при миенето на ръцете.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 375 000 потвърдени случая, а починалите са над 16 300. Регистрирани са случаи в 195 държави. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 425 000 случая и около 19 000 починали в 170 държави, 109 000 души са се възстановили.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".