Полицията в Сакраменто призовава обществеността за помощ за разкриването на стрелец, който е открил огън в центъра на града в неделя сутринта и е убил шест души, информира CNN.

Други 10 души са ранени при образувалата се блъсканица в близост до района, който е блокиран, "тъй като полицаите разследват стрелба с множество жертви". Това е съобщила шефката на полицията в Сакраменто Катрин Лестър в Tweeter. Тя е обяснила, че към момента подробности не са известни и е призовала районът да се избягва, тъй като местопроизшествието е активно и полицейското присъствие ще остане засилено.

Стрелба в църква в Калифорния взе 5 жертви

Стрелба в църква в Калифорния взе 5 жертви

Инцидентът се е случил около 17:00 часа местно време в църква в покрайнините на Сакраменто

Екипи на Спешна помощ обхождат зоната около мястото на стрелбата, станала около 2 часа сутринта неделя. В района се е била събрала голяма, но не било ясно, дали това е било свързано с конкретно място или събитие, е казала Лестър пред репортери. Тя е заявила, че районът около мястото на стрелбата вече е обезопасен, но полицията не разполага с описание на заподозрения.

Кметът на Сакраменто Даръл Стайнбърг сподели скръбта си по повод масовата стрелба.

"Думите не могат да изразят моя шок и тъгата ми тази сутрин", коментира той в Tweeter. "Броят на загиналите и ранените е трудно да бъде разбран. Очакваме повече информация за това какво точно се е случило в този трагичен инцидент", пише кметът.