Афганистанските сили за сигурност са убили 9 бойци на движението „Талибан". Петима от сътрудниците на правоохранителните органи също са загинали в боевете в южните части на страната, провинция Кандахар, съобщават властите, цитирани от РИА Новости.

Афганистанската полиция е провела операцията съвместно с военнослужещи след предотвратяване на нападение на сграда на провинциалната администрация.

Както е съобщил началникът на полицията, сътрудниците на силите за безопасност са загинали след като снаряд се е взривил в близост до колата, с която са пътували.
Радикалното движение „Талибан" беше свалено от власт в края на 2001 г. и оттогава води борба с официалните власти и чуждестранните контингенти в страната.

Днес преговорите за освобождаването на двете болни южнокорейки, които талибаните държат като заложници заедно с още 20-тина техни сънародници, ще продължат. Вчера отново беше обявено, че представителите на талибаните и преговарящите са постигнали договореност за освобождаването им, но сигурност все още няма.
Вече веднъж талибаните се отметнаха от такава договорка.