Правителството на САЩ проучва 510 сигнала за неидентифицирани летящи обекти (НЛО), става ясно от доклад на службата на Директора на националното разузнаване, цитиран от "Франс прес".

Това е над три пъти повече в сравнение с разследванията в тази връзка през 2021 г.

В доклада се посочва, че много от предполагаемите НЛО се оказват дронове или балони, но естеството на стотици други остава неизвестно.

Отбелязва се, че 247 "неидентифицирани аномални явления" са били подадени към националното разузнаване от юни 2021 г. насам, когато беше обявено, че са постъпили сигнали за 144 подозрителни въздушни обекти, които се проучват.

Други 119 сигнала, останали висящи от последните 17 години, пък са били открити отново, като с тях общият брой се увеличава до 510.

НАСА започва проучване на неидентифицирани въздушни явления - НЛО

НАСА започва проучване на неидентифицирани въздушни явления - НЛО

Засега няма доказателства за извънземен произход

По-голямата част от новите сигнали са подадени от пилоти от военноморските и военновъздушните сили на САЩ. От тях близо 200 са се оказали балони, дронове или т.нар. въздушни смущения, които обхващат птици, метеорологични явления и найлонови торбички във въздуха.

За други обаче няма обяснение. Именно върху тях се фокусират проучванията на Пентагона, американските разузнавателни служби и НАСА, но не поради опасения, че става въпрос за извънземни космически кораби, а че това всъщност са неизвестни шпионски способности на конкурентни страни.

"Неидентифицираните анормални явления продължават да са опасност за сигурността на полетите", пише в доклада и се допълва, че те може да представляват възможна заплаха от противник, събиращ на разузнавателна информация.

Отбелязва се, че някои от тези неидентифицирани явления са показали необичайни летателни характеристики или възможности за работа и изискват допълнителен анализ. Уточнява се обаче, че голяма част от тях все пак могат да произтичат от метеорологични явления, дефектни сензори или погрешно разчитане от хората.

Американското разузнаване публикува доклада за НЛО - още много загадки остават

Американското разузнаване публикува доклада за НЛО - още много загадки остават

Обобщени са 144 случая на "неидентифицирани въздушни феномени"...

Докладът беше изготвен след години на натиск от страна на Конгреса армията и разузнаването да приемат сериозно това, което преди беше наричано НЛО или неидентифицирани летящи обекти.

Преди това Пентагонът ги наричаше неидентифицирани въздушни явления, но промени наименованието им на неидентифицирани аномални явления, за да обхваща въздушни, космически и морски области.

През 2020 г. Пентагонът пусна все още необяснимо видео, заснето от морски пилоти, на обекти, които се движат с невероятна скорост, въртят се и мистериозно изчезват.

Приемаме много сериозно докладите за нахлувания в нашите земя, море или въздушно пространство и анализираме всяко от тях, увери говорителят на Пентагона генерал Пат Райдър.