Удар за палестинците. Арабската лига отказа да осъди споразумението между Израел и Обединените арабски емирства (ОАЕ), пише "Таймс ъв Израел".

Арабската лига потвърди, че предложената от палестинските власти резолюция за осъждане на споразумението за нормализиране на отношенията между Израел и ОАЕ не мина.

Саудитска Арабия разрешава полети между Израел и ОАЕ през въздушното си пространство

Саудитска Арабия разрешава полети между Израел и ОАЕ през въздушното си пространство

Размразяване в Близкия изток...

Официален представител на организацията каза, че днешната планирана среща на Арабската лига се отличаваше с "липса на споразумение" по палестинския въпрос. Той добави, че са провели сериозни разговори, но не са довели до споразумение за предложената резолюция от страна на палестинците. По време на разговорите са били предложени редица поправки и контрапоправки, палестинците са предпочели да не се прокарва резолюцията по начин, по който вярват, че не е адекватен, стана ясно още думите на представителя.

След тричасов дебат някои арабски държави отказаха да се включи в резолюцията, че осъждат ОАЕ за изоставянето на арабските решения.

По време на срещата външният министър на Палестина Рияд ал Малики разкритикува липсата на дисциплина в организацията да отреже Израел и да постави палестинците на първо място като осъди нормализирането на отношенията между ОАЕ и еврейската държава.

Хаменей: ОАЕ са опозорени завинаги от сделката с Израел

Хаменей: ОАЕ са опозорени завинаги от сделката с Израел

"Предадоха ислямския свят и палестинците, с израелци и зли американци"

Няколко държави, включително Египет и Бахрейн, публично изразиха подкрепата си за споразумението между ОАЕ и Израел.

По-рано днес стана ясно, че президентът на САЩ Доналд Тръмп е номиниран за Нобеловата награда за мир за усилия в постигането на мирно споразумение между Израел и Обединените арабски емирства (ОАЕ).