Австралийка беше задържана по подозрение, че има връзка с изчезването на Мадлин Маккан.
Нейни приятели са я идентифицирали като „мистериозния свидетел по случая с изчезналото момиченце", съобщи АФП.

„Нямам никаква връзка с изчезването на малкото момиче", заяви 53-годишната Джудит Арон, която е от Мелбърн.

Приятели на Арон съобщили в полицията, че може би тя е издирваната жена във връзка със случая. Арон говори перфектно испански език и има 5-годишна дъщеря.

Тя обаче е категорична, че е станала грешка и детективите не са попаднали на правилна следа.

„Аз съм 53-годишна и определено не приличам на Виктория Бекъм", заяви още Джудит Арон пред полицията в Мелбърн.

„Шокирана съм, че някой може да си помисли, че имам някаква връзка със случая. Не мога да си обясня как се е случило. С ръка на сърцето мога да кажа, че нямам никаква връзка с изчезналото момиченце", заяви още Арон.

„Не съм напускала Австралия от 2000 г., така че няма начин да съм била в Испания или Португалия, когато е изчезнала Мадлин", категорична е Арон.

Припомняме, преди дни частните детективи, които разследват случая с изчезналото момиченце, разпространиха фоторобот на жена, за която се предполага, че има ключова роля в случая.

Обявената за издирване жена по грешка е заговорила в Испания един от британците, които съобщиха, че тя може да има информация за момиченцето.

Жената го е сбъркала с друг човек, с когото вероятно е имала уговорка за среща. Тя е говорила много добре испански език с лек австралийски акцент и е попитала къде е новата й дъщеря.

Припомняме, 3-годишната Мадлин беше отвлечена на 3 май 2007 г. от апартамента, който семейството наело в португалския курорт Алгарве и оттогава е в неизвестност.

След като семейство Маккан разпространи фоторобот на Мади, който показва как би трябвало да изглежда тя на 5-години, следователите и частните детективи на семейството са получили множество сигнали да нова информация.

На 21 юли полицията приключи случая с обяснението, че доказателствата не са достатъчно и че ако се появят нови данни, разследването веднага ще бъде възобновено.

Родителите на Мадлин - Кейт и Джери бяха официално заподозрени в евентуалното й убийство и разпитвани по случая.

През август 2008 г. властите разкриха досието „Мадлин" и скандални данни от разследването станаха публично достояние.