Армията на САЩ унищожи две от трите цели, използвайки нови класифицирани дронове "безпилотни самоубийци" по време на тест, проведен в Edge 21. За пръв път е използвана мрежа от пилотирани и безпилотни самолети за локализиране на целите и насочване на дроновете към тях, съобщава "Дефенс пост".

Два от три безпилотни летателни апарата маркират три цели - радар за противовъздушна отбрана, станция за контрол на земята и система за отбрана земя-въздух и ги унищожават по време на учението. Третият дрон е бил извън обхват и не е изстрелян.

Пилотиран самолет със системата за разузнаване и насочване (ARTEMIS) помага да се локализаират трите цели преди изстрелването на дроновете. ARTEMIS разполага с високоточна система за откриване (HADES), която включва радари, както и системи за електронно разузнаване (ELINT) и комуникационно разузнаване (COMINT).

Междувременно дронът MQ-1C Gray Eagle изстрелва по-малък дрон във въздуха. Системата е снабдена с функции за разузнаване, наблюдение и разузнаване (ISR), за да предостави допълнителна информация за целите.

Подробностите за дроновете остават неразкрити, но се съобщава, че има система с човешки оператор, който дистанционно управлява дрона с помощта на изображения, заснети от вградена видеокамера до момента на удара.

Неотдавнашното експериментално демонстрационно учение (Edge) е проведено на полигон Dugway в Юта от 3 до 14 май. Генерал-майор Уолтър Рюген заяви, че се очаква да покаже напредъка на системите, тъй като армията се стреми да изпълнява "бързи и ефективни вериги за близко съвместно унищожение".

Edge 21 е част от по-широката инициатива на армията Project Convergence, усилие за модернизация на армията, предназначено да свърже сензори, оръжия и комуникационни възможности от всички военни служби - ВВС, армия, морска пехота, флот, космически сили, както и специални Оперативни сили - в единна мрежа.

С неотдавнашния успех на Project Convergence, EDGE 21 ще използва авиационни, мрежови и космически възможности, за да развие комбинираните съвместни усилия за управление и контрол на всички пространства и в ниското въздушно пространство, обяснява генералът.

"Моделиране с екосистемата (Future Attack Reconnaissance Aircraft) при сценарий за съвместни далекообхватни удари".

САЩ сдържат Китай и Русия с нова стратегия и ядрена доктрина

САЩ сдържат Китай и Русия с нова стратегия и ядрена доктрина

Модернизация на ядрения военен комплекс от стратегически съображения, а не за спестяване на пари