Властите в Австралия не одобриха еднодозовата ваксина Johnson & Johnson срещу коронавирус. Препаратът няма да бъде използван поне засега, предаде ABC.

Ваксината на Johnson & Johnson е с подобна технология на тази на AstraZeneca. Говорител на здравния министър Грег Хънт заяви, че именно тези прилики са причината федералното правителство да откаже.

Новината идва, въпреки, че федералното правителство обмисля как да увеличи поръчките за ваксини в Австралия. Опозицията поиска обяснение защо правителството е взело такова решение.

Най-населеният щат в Австралия спира ваксинацията с AstraZeneca

Най-населеният щат в Австралия спира ваксинацията с AstraZeneca

До актуализиране на препоръките към пациентите

Припомняме, че най-населеният щат в Австралия временно спря ваксинацията срещу COVID-19 с препарата на "АстраЗенека". По препоръка на федералното правителство властите в Нов Южен Уелс обявиха, че временно няма да бъдат поставяни ваксини на "АстраЗенека". Целта е да бъдат актуализирани съветите към пациентите, като им позволят да дадат своето информирано съгласие. Преди дни беше съобщено, че Австралия разследва случай на тромбоза с ваксината на AstraZeneca.

Преди това, правителството на Обединеното кралство отрече да е изпратило тайно пратка ваксини AstraZeneca до Австралия.  Sydney Morning Herald съобщи, че Австралия е получила тайно над 700 000 ваксини AstraZeneca от февруари.