Австрия отлага отварянето на кафенета, ресторанти и барове, планирано за 27 март, поради нарастващите случаи на коронавирус. Регионите отговарят за ограниченията на местно ниво. Това заяви правителството в понеделник, цитирано от "Ройтерс". Инфекциите нарастват непрекъснато, откакто Австрия отслаби третата си блокада на 8 февруари, като позволи на несъществени магазини да работят отново.

Вечерен час замени целодневните ограничения за движение.

Австрия спря имунизирането с ваксината на AstraZeneca след смъртен случай

Австрия спря имунизирането с ваксината на AstraZeneca след смъртен случай

49-годишна жена е починала в резултат на тежки нарушения на кръвосъсирването

Броят на новозаразените, за които се съобщава, се повиши над 3500 в петък - най-високото ниво от началото на декември, когато случаите намаляваха по време на втората национална блокада.

Правителството се срещна с местните власти в понеделник, за да преразгледа плана си да позволи на терасите да се отворят следващия уикенд във всички с изключение на една от тях, след като малката алпийска провинция Форарлберг даде старт по-рано този месец. "Експертите ни посъветваха да не разхлабваме ограниченията тук, за съжаление", каза канцлерът Себастиан Курц за повечето провинции.

Миналата седмица най-силно засегнатите провинции бяха Виена, Долна Австрия, както и Бургенланд, който граничи с Унгария.

Припомняме, че в началото на март, ръководителите на Израел, Австрия и Дания застанаха рамо до рамо в Йерусалим, за да обявят официално, че създават COVID-19 ваксинен съюз. Те ще създадат съвместен фонд за по-нататъшно изследване на ваксини и сътрудничество в производството, като това се прави с цел ускоряване на веригата за доставка на ваксини. Докато Израел се превърна в световен лидер в имунизациите срещу COVID-19, страни от ЕС като Австрия и Дания са разочаровани от бавните темпове на усилията на Европа за ваксиниране.

Себастиан Курц е готов да се ваксинира с руската ваксина

Себастиан Курц е готов да се ваксинира с руската ваксина

Решение на Австрия