Автобус се вряза в спирка край метростанция "Сходненская" в Северозападната част на Москва, съобщи РИА Новости, позовавайки се на службата за извънредни ситуации в руската столица.
Няма загинали, уточни информационната агенция, която първоначално бе съобщила за двама загинали при инцидента.

Сука... Что происходит??????

Публикация, споделена от На пути к лучшему! (@anya_vladova) на

Пострадалите са трима, сред тях няма деца. По думите на кмета на Москва Сергей Собянин, ранените получават медицинска помощ. Те са хоспитализирани и са в удовлетворително състояние със средни телесни повреди.

На място работят полицаи и сътрудници на извънредните служби. Там е и зам.-кмета Максим Ликсутов.

По предварителни данни, кола се е врязала в автобуса, който след това е налетял на спирката. От полицията са съобщили, че катастрофата е станала, докато шофьорът на автобуса се опитвал да избегне сблъсък с автомобил, но той не се е справил с управлението.

Шофьорът е роден през 1960 г., има всички категории, преминал е задължителния контрол преди началото на курса. По информация на московските власти от 2015 г. той няма нито едно нарушение на пътя.

Припомняме, на 25 декември автобус се вряза в пешеходен подлез до метростанция "Славянски булевард" на Кутузовски проспект. В резултат четирима загинаха, а 11 бяха ранени.

Автобус се вряза в пешеходен подлез до московското метро

Автобус се вряза в пешеходен подлез до московското метро

Има информация за 5-ма загинали и над 10 ранени

На 27 декември 13 души бяха ранени при взрив в мол "Перекресток" в Санкт Петербург. Инцидентът бе определен за терористичен акт.
Ден след него руският президент Владимир Путин обяви, че силите за сигурност трябва да убиват терористите на място и да не вземат пленници, ако собственият им живот е застрашен, но да става в рамките на закона.