Главният преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние предупреди, че има голяма вероятност от "случаен" Брекзит без сделка, пише "Гардиън".

Той отбеляза, че е още по-обезпокоен след преговорите с премиера Тереза Мей и британските преговарящи, които напуснаха Брюксел пет седмици преди окончателното излизане на Великобритания от ЕС.

Няма да има сделка за Брекзит в пустинята, обявиха от ЕС преди срещата в Египет

Няма да има сделка за Брекзит в пустинята, обявиха от ЕС преди срещата в Египет

Срещата с Арабската лига e w Шарм ел Шейх на 24-25 февруари

Докато британският министър-председател се подготвя за участието си на срещата на върха на ЕС-Арабската лига в Египет, Барние вярва, че има "шанс" за ратифициране на сделката.

"Днес аз съм по-обезпокоен от преди" разговорите, сподели той пред френско радио и добави, че Великобритания трябва да вземе бързи решения.

Представителят на ЕС също е казал пред посланиците след преговорите с британския министър за Брекзит Стивън Баркли и визитата на Мей в Брюксел, че шансовете за "случаен" Брекзит без споразумение са високи.

100 тори се обявяват за отлагане на Брекзит

100 тори се обявяват за отлагане на Брекзит

Около 100 депутати от Консервативната партия ще принудят Мей да отложи Брекзит

Камарата на общините се очаква да гласува поправка към споразумението през следващата седмица дали да се принуди Мей да поиска отлагане на Брекзит, ако не бъде постигнато споразумение до средата на март.