Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън възнамерява да вземе историческо решение - жена да поеме Пентагона, информира АП.

Байдън се очаква да избере Мишел Флурной - бивш заместник-министър на отбраната по политическите въпроси по време на мандата на Барак Обама.

САЩ прекратяват войните, сигнализира новият шеф на Пентагона

САЩ прекратяват войните, сигнализира новият шеф на Пентагона

Мнозина са изморени от войни - аз съм един от тях

Осведомителната агенция описва Флурной като "политически умерен ветеран в Пентагона...разглеждан от американски представители и политици като топ избор за позицията".

Президентът на САЩ Доналд Тръмп вече пет пъти смени министъра на отбраната. В понеделник той уволни Марк Еспър и назначи за временно изпълняващ длъжността министър на отбраната Кристофър Милър. Американският държавен глава назначи свои хора на ключови постове в Пентагона.

Демократите в Конгреса са сериозно притеснени от подмените в Пентагона

Демократите в Конгреса са сериозно притеснени от подмените в Пентагона

Тръмп компрометира цялата сигурност на държавата

Ако Флурной бъде потвърдена, тя вероятно ще организира армията за разпределение на евентуална ваксина срещу коронавируса. 59-годишната подкрепя "силно военно сътрудничество в чужбина". Тя започва работа в Пентагона през 90-те г. на миналия век и се издига до поста заместник-министър на отбраната по политическите въпроси между 2009 и 2012 г.

В момента тя е в борда на компанията Booz Allen Hamilton, но нейните умерени позиции се очаква да привлекат силна подкрепа от демократите и републиканците.