Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън планира да издаде заповеди за възстановяване участието на държавата в Парижкото споразумение за климата и Световната здравна организация (СЗО), обявиха негови съветници, цитирани от АФП.

Байдън ще се подпише под 17 заповеди и действия часове след встъпването си в длъжност като 46-ия президент на САЩ, прекратявайки политики на президента Доналд Тръмп. Той също ще предприеме действия в сферата на имиграцията, околната среда, борбата с коронавируса и икономиката, добавиха съветниците.

ЕП кани Байдън на пленарна сесия в Страсбург

ЕП кани Байдън на пленарна сесия в Страсбург

Байдън вече е поканен в Брюксел от ръководителите на Европейския съвет и ЕК, както и от Столтенберг

На първия ден демократът също ще отмени забрана за посещения на граждани от няколко мюсюлмански държави, а също така ще спре строителството на стената по американско-мексиканската граница.

Байдън ще задължи американците да носят маски във федерални учреждения като част от борбата с коронавируса, ще защити природните резервати, премахнати от Тръмп и ще защити милиони американци, които не могат да си платят ипотеките.

Горбачов обсъждал с Байдън ядрени оръжия, очаква продължение на "Нов СТАРТ"

Горбачов обсъждал с Байдън ядрени оръжия, очаква продължение на "Нов СТАРТ"

"Би било възможно да се договорим за определени правила на играта"

Новоизбраният президент също планира да изпрати законопроект в Конгреса за промени в имиграционната политика и да се открие възможност за милиони нелегални имигранти да получат гражданство.

Байдън не само ще предприеме действия за възстановяване на нанесените от администрацията на Тръмп щети, но и страната ни ще тръгне напред, поясниха представителите.

12 от Националната гвардия са отстранени от инагурацията на Байдън

12 от Националната гвардия са отстранени от инагурацията на Байдън

Нови мерки във Вашингтон