Президентът на САЩ Джо Байдън не вярва, че неговият предшественик в Белия дом Доналд Тръмп трябва все още да получава класифицирани разузнавателни брифинги, както е традиция за миналите президенти. Като причина той цитира непостоянното поведение на Тръмп. Това заяви той пред CBS. 

 Висш служител на администрацията преди това каза пред CNN, че Тръмп не е подал никакви искания към този момент. Има много начини за предоставяне на разузнавателните данни. Прессекретарят на Белия дом Джен Псаки каза пред CNN в четвъртък, че разузнавателната общност подкрепя искания за брифинги за разузнаване от бивши президенти и ще преглежда всички входящи искания, както винаги.

Байдън отказа да каже как би гласувал в процеса за импийчмънт на Тръмп през следващата седмица, ако е сенатор.

"Сега не съм в Сената. Ще оставя Сенатът да вземе това решение.", каза единствено той.

Тръмп отказа да свидетелства под клетва в Сената

Тръмп отказа да свидетелства под клетва в Сената

Адвокатите му твърдят, че импийчмънтът е незаконен...

Припомняме, че Тръмп отказа да свидетелства под клетва пред Сената в рамките на процеса по импийчмънт срещу него, който започва на 9 февруари.

По-рано екипът по импийчмънта изпрати писмо до адвокатите на 45-ия президент с покана той да даде показания във връзка с поведението си в деня на щурма срещу Капитолия във Вашингтон - 6 януари. В него се казва, че след като след като Тръмп оспорва тезата на Конгреса, че е подбудител на нападението, е необходимо да бъде изслушан в Сената.

Повечето американци смятат, че бившият президент на САЩ Доналд Тръмп носи някаква вина за щурма на Капитолия на 6 януари. Половината са на мнение, че Сенатът трябва да гласува за осъждането му в края на импийчмънт процеса. Това показа социологическо проучване на Associated Press-NORC.

Анкетата е установила още, че много републиканци продължават да вярват, което е в разрез с доказателствата, че президентът Джо Байдън е избран нелегитимно. 47 на сто вярват, че Сенатът трябва да гласува за осъждане на Тръмп след процеса, който ще започне следващата седмица. Други 10% са на мнение, че не трябва да бъде осъждан, а 12 на сто не са сигурни.

Пентагонът отстранява стотици лоялисти на Тръмп

Пентагонът отстранява стотици лоялисти на Тръмп

Спорни назначения от последните месеци