Новоизбраният американски президент Джо Байдън заяви в сряда, че е уверен, че синът му Хънтър Байдън не е направил нищо лошо. Това заяви той в отговор на въпрос на репортер, зададен му на пресконференция, на която представи Пийт Бутиджидж - своя доскорошен опонент на първичните избори на демократите, за министър на транспорта, предаде washingtontimes.com.

Припомняме, че Федералната прокуратура в щата Делауеър проверява данъчните вноски на Хънтър Байдън.

"Отнасям се много сериозно към този въпрос, но съм уверен, че професионалният и обективен анализ ще покаже, че съм действал законно", посочи самият Хънтър, като допълни, че се е водил от съветите на професионални данъчни консултанти.

По думите му, той е разбрал за разследването от адвоката си, който е бил информиран от прокуратурата.

Прокуратурата в САЩ проверява данъците на Хънтър Байдън

Прокуратурата в САЩ проверява данъците на Хънтър Байдън

Той заяви, че вярва в обективния анализ...

Следователите проучват различни финансови аспекти, например дали Хънтър Байдън и хората от екипа му са нарушавали законите за данъците и прането на пари при работата си в чужбина, предимно в Китай.

Разследването започнало още през 2018 г., преди Уилям Бар да поеме поста на главен прокурор. То е било замразено по време на изборната кампания, за да не повлияе на хода ѝ.

ФБР разследва Хънтър Байдън за пране на пари

ФБР разследва Хънтър Байдън за пране на пари

Лъже ли Джо Байдън за сделките на сина си

Припомняме, президентът Доналд Тръмп замеси името на Хънтър Байдън в политически скандал, след като при разговор с украинския президент Володимир Зеленски настоя да се възобнови разследването срещу украинската компания "Бурисма", член на чиято управа е бил синът на опонента му в изборната битка.