Кандидатът на демократите за президент на САЩ Джо Байдън води с 16% на държавния глава Доналд Тръмп, сочи ново социологическо проучване на SSRS за Си Ен Ен.

Според сондажа преднината на Байдън се е разширила и в момента е най-голямата от началото на предизборната кампания по-малко от месец преди изборния ден на 3 ноември.

Байдън готов за нов дебат, ако експертите позволят

Байдън готов за нов дебат, ако експертите позволят

Не е ясно дали състоянието на Тръмп няма да провали вота

Сред вероятните избиратели 57% казват, че подкрепят Байдън, а 41% заявяват, че ще гласуват за Тръмп. Сондажът е проведен след първия дебат и потвърждението, че американският лидер е с коронавирус.

Като цяло рейтингът на одобрение на Байдън се е подобрил. 52% от американците заявяват, че са с положително впечатление от бившия вицепрезидент в сравнение с 39%, които мислят същото за Тръмп.

Анкетата показва още, че 63% от американците вярват, че Тръмп се е държал по безотговорен начин с действията си срещу коронавируса в обкръжението си. Запитани дали вярват на информацията от Белия дом за здравето на Тръмп, 40% казват, че се доверяват до известна степен, 28% не вярват, а 12% отбелязват, че вярват на почти всичко.

Байдън води с 10% на Тръмп

Байдън води с 10% на Тръмп

Мнозинството американци смятат, че Тръмп е можел да избегне инфекцията

60% са на мнение, че администрацията не се справя в борбата с коронавируса.