Беларус има нов вътрешен министър, на фона на продължаващите протести срещу властта, предаде МИА, като цитира БелТА. 

Президентът Александър Лукашенко повиши шефа на полицейските сили в Минск Иван Кубраков в министър на вътрешните работи в четвъртък, съобщиха държавните медии.

Последен ден от ултиматума на беларуската опозиция към Лукашенко

Последен ден от ултиматума на беларуската опозиция към Лукашенко

Днес се очаква пореден многохиляден протест в Минск

"Ситуацията в Минск е най-трудна сега. Вие го знаете и ще трябва да се справите с това", каза Лукашенко на новия вътрешен министър.

Предишният министър на вътрешните работи Юрий Караев според вече ще заема поста президентски помощник в западната област Гродно, която граничи с Полша и Литва.

Смята се, че само протестът от миналата неделя в столицата Минск е събрал над 100 000 души.

Беларуската опозиция създаде Народно антикризисно управление

Беларуската опозиция създаде Народно антикризисно управление

В помощ на Светлана Тихановска...

Припомняме, че вчера опозицията в Беларус обяви, че създава Народно антикризисно управление - НАУ, с цел започване на преговори и осигуряване на стабилност в страната при прехода към демократично управление, предаде Дойче веле. За създаването на новия орган съобщи членът на президиума на Координационния съвет на беларуската опозиция Павел Латушко заедно с представители на демократичните политически сили.

Преди две седмици лидерът на опозицията Светлана Тихановска даде възможност на авторитарния лидер Александър Лукашенко да се оттегли от поста до 25 октомври.След като Лукашенко не изпълни искането на опозицията, в страната беше обявена общонационална стачка.