Сега не е време за преговори със Северна Корея, обяви Белият дом, цитиран от Ройтерс.

Американското правителство изключва разговори с КНДР с изключение обсъждане съдбата на американците в тоталитарната държава.

Агенцията отбелязва, че коментарът на говорителя на Белия дом е в противоречие с изявлението на държавния секретар Рекс Тилърсън през уикенда, че Вашингтон директно комуникира с Пхенян за ядрената и ракетна програма.

Тръмп: Тилърсън да не си губи времето

Тръмп: Тилърсън да не си губи времето

Президентът на САЩ с ясно послание към Северна Корея

Ясно заявихме, че сега не е времето за преговори, каза Сара Сандърс пред журналисти, повтаряйки съобщението на президента Доналд Тръмп през уикенда Тилърсън да не си губи времето с преговори.

Единствените разговори ще са за връщането на американци, които са задържани. Други разговори с КНДР на този етап няма да има, добави Сандърс.

Не за първи път Белият дом и Държавният департамент заемат противоречиви позиции. Запитана дали Тръмп има доверие на Тилърсън, Сандърс отговори утвърдително.

Агресията на Северна Корея застрашава целия свят, обяви Тилърсън

Агресията на Северна Корея застрашава целия свят, обяви Тилърсън

След поредния ракетен тест на Пхенян

Високопоставен представител от администрацията поясни, че Тилърсън се е изразил неточно.

САЩ проучват възможност за диалог със Северна Корея

САЩ проучват възможност за диалог със Северна Корея

Рекс Тилърсън се надява напрежението да спадне

Мисля, че той се изрази неточно. Той просто признаваше факта, че имаме канали и че може да има причина за разговори, ако поведението на Северна Корея се промени по някое време, изтъкна източникът.