Бившият премиер на Италия Силвио Берлускони е приет в болница, съобщи адвокатът му по време на поредното съдебно изслушване срещу медийния магнат във връзка с "бунга бунга" партита, информира АФП.

"Заради здравословни проблеми Берлускони е хоспитализиран от понеделник сутринта", каза адвокатът му пред съда в Милано.

Берлускони от болницата: Добре съм

Берлускони от болницата: Добре съм

Приеха експремиера в болница заради сърдечни проблеми

84-годишният милиардер и медиен магнат, който доминира в обществения живот на Италия от 80-те г. на миналия век като бизнесмен и три пъти като премиер, през последните години има здравословни проблеми.

През януари Берлускони бе приет в болница в Монако със сърдечни проблеми. Той претърпя сърдечна операция през 2016 г. Миналия септември той бе хоспитализиран за 11 дни с коронавирус.

Берлускони приет в болница със сърдечни проблеми

Берлускони приет в болница със сърдечни проблеми

Той бе приет в болница през септември след заразяване с коронавирус

Днес източник от партията му "Форца Италия" коментира, че лекарите са извършили предварително планирани прегледи. Представителят добави, че състоянието на Берлускони не е повод за тревога.

Съдебното изслушване е свързано с дългогодишно разследване на организирани от Берлускони партита, на които е присъствала непълнолетната мароканска танцьорка Карима Марук. Разследва се дали Берлускони е купил мълчанието на свидетели за партитата.

Берлускони с пореден положителен тест за коронавирус

Берлускони с пореден положителен тест за коронавирус

Всички тържества по случай 84-тия му рожден ден са отменени

Прокуратурата смята, че милиардерът е платил 10 милиона евро между 2011 и 2015 г. на различни хора. 7 милиона евро са платени на Карима.

Дългогодишният италиански политик винаги заявява, че разследванията са политически мотивирани.