Бившият премиер на Италия Силвио Берлускони излезе от болницата. Той бе приет преди 11 дни с коронавирус, описвайки го като "може би най-трудното изпитание в живота ми", информира АФП.

Берлускони се подобрява

Берлускони се подобрява

Експремиерът е с коронавирус в болницата

83-годишният медиен магнат, който бе с положителна проба за коронавирус след връщането си от ваканция в луксозната си вила в Сардиния, бе приет в болницата "Сан Рафаеле" в Милано на 3 септември с белодробна инфекция.

"Първите три дни бяха изключително тежки", коментира той пред журналисти, докато напускаше болницата.

Коронавирус: Берлускони е в болница

Коронавирус: Берлускони е в болница

Но "като предпазна мярка"

Две от децата му - 36-годишната му дъщеря Барбара и 31-годишният му син Луиджи - също са с коронавирус, както и партньорката му Марта Фашина.

"Беше тежко. Слава Богу, благодаря на лекарите, преодолях може би най-трудното изпитание в живота ми. Още веднъж, изглежда се справих с това", каза още Берлускони.

И Берлускони с коронавирус

И Берлускони с коронавирус

Ще работи в изолация

Берлускони бе премиер на Италия три пъти между 1994 и 2011 г.

Въпреки че често има проблеми със закона и със здравето си, включително сърдечна операция през 2016 г., Берлускони, известен като "безсмъртния" заради дългата си политическа кариера, води италианската десница повече от две десетилетия. Той обяви този месец, че ще продължи да се занимава с политика въпреки вируса.

Този уикенд в Италия ще се проведат местни избори, както и референдум за намаляване на броя на депутатите в парламента.