Телевизионният дебат между британския премиер Тереза Мей и лидера на лейбъристите Джереми Корбин може и да не проведе на 9 декември, както бе предвидено. 

Камарата на общините ще гласува плана за Брекзит на 11 декември и две от от телевизиите вече обявиха, че няма да излъчат дебата.

BBC поиска да участват и представители на другите партии, но след като договорка не бе постигната, се отказаха да излъчат дебата. 

 Мей: Вариантите за Брекзит - моето споразумение, никакво споразумение или оставане в ЕС

Мей: Вариантите за Брекзит - моето споразумение, никакво споразумение или оставане в ЕС

Не е възможно споразумение с ЕС без механизъм за избягване на "твърда" граница

От ITV обявиха, че са оставили на поканените сами да решат ще участват ли, но след това стана ясно, че предаването отпада от програмата. 

Лейбъристите обвиниха Мей, че за пореден път бяга от дебат. 

Съдът на ЕС съобщи, че на 10 декември ще вземе официално решение дали Великобритания може едностранно да спре решението за напускане на ЕС без съгласието на останалите страни членки.

Вариантите за Брекзит са: моето споразумение, никакво споразумение или оставане в ЕС. Това повтори вчера премиерът на Великобритания Тереза Мей. 

Мей отхвърли искане на някои министри от кабинета й да отложи гласуването в парламента

Брекзитът трябва да влезе в сила официално в края на март следващата година, след което ще има преходен период до края на 2020 година.

Великобритания сериозно обеднява след Брекзит

Великобритания сериозно обеднява след Брекзит

Сценарий без споразумение може да струва на британската икономика около 10% от БВП