Спор между премиера на Великобритания Тереза Мей и лидера на Лейбъристката партия Джереми Корбин в коя телевизия да се състои дебатът за Брекзит, информира Би Би Си.

Мей е приела предложението на Би Би Си да организира дебата за Брекзит на 9 декември - два дни преди решаващия вот за споразумението в парламента.

Мей: Ако парламентът отхвърли сделката за Брекзит, напускаме ЕС без споразумение

Мей: Ако парламентът отхвърли сделката за Брекзит, напускаме ЕС без споразумение

Правителството вече активно се подготвя за сценарий Брекзит без сделка

Но източници от основната опозиционна партия заявиха, че лейбъристите все още не са се съгласили да участват. Джереми Корбин обяви, че предпочита предложението на ITV.

Корбин подчерта, че предпочита предложението на ITV, защото планът на Би Би Си съвпада с британското реалити шоу I'm A Celebrity... Get Me Out Of Here!.

"Искам да го гледам", каза той.

Мей търси в Шотландия подкрепа на сделката за Брекзит

Мей търси в Шотландия подкрепа на сделката за Брекзит

Днес ще посети Шотландия, където опозицията срещу нея е силна

Политическият редактор Норман Смит от Би Би Си заяви, че дебатът по британската телевизия ще включва и въпроси на граждани на страната.

Мей отхвърли призива по-малки партии да участват на дебата. Тя аргументира позицията си с това, че тя и Корбин представляват почти 90% от депутатите в Камарата на общините.

Премиерът на Великобритания започна двуседмична кампания за промотиране на сделката за Брекзит на Острова преди вота на 11 декември.