Британският премиер Тереза Мей продължава обиколката си в подкрепа на сделката за Брекзит, която бе сключена с Европейския съюз, предадоха световните информационни агенции. 

След като посети Уелс и Северна Ирландия, днес е ред на Шотландия

Опозицията срещу споразумението на Мей остава силна. Тя вече бе обвинена в отчаяни мерки и пропаганда

През декември британският парламент трябва да гласува документа, след като лидерите на ЕС дадоха съгласието си. Споре Юнкер договореното е най-доброто възможно за Великобритания.

Вероятно то няма да получи одобрение в Лондон. Все по-упорити са настояванията за втори референдум и оставка на Мей

Северноирландците няма да подкрепят Брекзит сделката на Мей

Северноирландците няма да подкрепят Брекзит сделката на Мей

Политическите декларации не са обвързващи

Лидерът на лейбъристите Джереми Корбин поиска на 9 декември да се проведе телевизионният дебат между него и премиера с основна тема "развода" между Лондон и Брюксел. 

По-рано той вече прие поканата за този дебат, а предлаганата дата е само 2 дни преди гласуването. 

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън заяви, че тази сделка ще доведе до обедняване на шотландците и властите св Единбунг няма как да кажат "да" на подобно ощетяване на населението. 

Лидерът на Демократичната юнионистка партия на Северна Ирландия Арлин Фостър заяви, че не могат да подкрепят споразумението за Брекзит.

По-рано британското правителство предупреди, че не може да се предоговори споразумението за Брекзит и това е единственият вариант.

Вестник "Таймс" пише, че някои британски депутати биха подкрепили сделката, ако Мей каже кога ще подаде оставка.

Бившият министър за Брекзит на Великобритания Доминик Рааб призова парламента да отхвърли договореното между премиера Тереза Мей и ЕС споразумение за напускане на съюза.