Министерството на външните работи на Русия предупреди, че новите санкции на Вашингтон срещу Иран могат да "подкопаят цялата система на международна сигурност" в региона, информират руски медии.

Ислямът не позволява на Иран да се сдобие с атомно оръжие, уверява Зариф

Ислямът не позволява на Иран да се сдобие с атомно оръжие, уверява Зариф

Техеран многократно заявява, че идеологически е твърдо против придобиване на ядрени оръжия

Американските власти трябва да помислят какви може да са резултатите от безразсъдния им курс към Иран. Не само дестабилизира Близкия изток, но също така подкопава цялата система на международна сигурност, подчертава ведомството и добави, че прави впечатление, че Вашингтон "гори мостове".

Вчера президентът на САЩ Доналд Тръмп наложи нови санкции срещу Техеран.

Междувременно руският външен министър Сергей Лавров коментира пред журналисти, че санкциите срещу върховния лидер аятолах Али Хаменеи "са обезпокоителни и изпращат сигнал, че ситуацията се разгръща по много лош сценарий".

Секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев, който провежда тристранна среща със свои колеги от САЩ и Израел в Йерусалим, защити Иран, пише "Таймс ъв Израел".

Русия застана зад Иран: Американският дрон е нарушил въздушното пространство

Русия застана зад Иран: Американският дрон е нарушил въздушното пространство

Това заяви Николай Патрушев, секретар на Съвета за сигурност на Русия, по време на встъпителното си слово

Той отхвърли позицията на американците и израелците, че Иран представлява "основната заплаха за регионалната сигурност" и поясни, че израелските удари в Сирия срещу ирански сили са "нежелателни". Патрушев похвали приноса на Ислямската република в борбата срещу терористите в Сирия и стабилизирането на ситуацията в арабската страна.