Русия има военна разузнавателна информация, която показва, че американският дрон е бил в иранското въздушно пространство при свалянето му от Иран през миналата седмица.

Това заяви Николай Патрушев, секретар на Съвета за сигурност на Русия, по време на встъпителното си слово в началото на първата тристранна среща с американските и израелските съветници по национална сигурност в Йерусалим, съобщават "Аарец" и "Ройтерс".

Президентът на Иран обяви Белия дом за "умствено изостанал"

Президентът на Иран обяви Белия дом за "умствено изостанал"

Хасан Рохани отхвърли новите санкции на САЩ срещу вожда на Иран

Така Москва подкрепи позицията на Ислямската република, че американският безпилотен самолет е нарушил въздушното пространство на Иран.

САЩ твърдят, че дронът е летял над международни води. Но Патрушев обяви днес, че представените от САЩ доказателства, че Иран стои зад атаките срещу танкери в Оманския залив са лошо качество и непрофесионални.

Съветникът по национална сигурност на Белия дом Джон Болтън коментира, че президентът на САЩ Доналд Тръмп "държи вратата отворена за реални преговори" с Иран за ядрената програма.

Иран за санкциите срещу Хаменеи: Край на дипломацията със САЩ

Иран за санкциите срещу Хаменеи: Край на дипломацията със САЩ

Отчаяната администрация на Тръмп унищожава световния мир

"Всичко, което Иран трябва да направи, е да премине през отворената врата", каза Болтън преди разговорите си с Патрушев и израелския съветник по национална сигурност Меир Бен-Шабат за Иран и Сирия.

Според Болтън тази среща не може да бъде по-подходяща, тъй като е организирана в критичен момент в Близкия изток.

Тръмп въведе санкции срещу иранския лидер Али Хаменеи

Тръмп въведе санкции срещу иранския лидер Али Хаменеи

Той подписа указ…