Осама бин ЛаденОсама бин Леден предупреди САЩ за нови атентати в изявление, излъчено по катарския телевизионен канал "Ал Джазира".

Лидерът на терористичната организация "Ал Кайда" призова САЩ да си извлече поука от събитията от 11 септември. "Призовавам ви да се поучите от нападенията срещу Ню Йорк и Вашингтон, които са отговор на ваши минали престъпления", каза бин Ладен.

Престъпната групировка в Белия дом и еврейските агенти, които безпрепятствено подготвят настъпление срещу ислямския свят и целят да го разединят - всичко това внушава, че вие не сте извлекли поука от атентатите, се казва още в изявлението, цитирано от електронното издание NTVru.

Младите мюсюлмани действат против вас и ще изпълнят сърцата ви с ужас, нанасяйки удари по важни обекти за вашата икономика, докато не прекратите агресията и потисничеството или докато някой от нас не загине, заяви още терорист №1.

"Ал Джазира" отбелязва, че не е възможно да се установи с точност кога е направен записът и заради това изявлението не може да се приема като доказателство, че бин Ладен е още жив.