Пандемията от коронавирус разкрива "геноцидното" поведение на президента на Бразилия Жаир Болсонару. Това заяви бившият здравен министър Александър Падила, цитиран от "Спутник".

"Той (Болсонару - бел.ред.) си е наумил, че най-добрият начин да се справим с пандемията е като оставим да се зарази 70% от населението възможно най-скоро, без ни най-малко да се притеснява, че ще има милиони смъртни случаи в страната; той не проявява никакво безпокойство, никакво чувство", разкритикува го бившият министър.

Черна статистика от Бразилия

Черна статистика от Бразилия

Нови случаи на коронавирус

Смъртните случаи от коронавирус в Бразилия вече са над 22 000, а заразените са над 360 000 души. Президентът обаче продължава да се противопоставя на мерките за социална изолация, въведени от губернаторите на различните региони в страната.

Падила се опасява, че Бразилия може да се превърне в страната с най-много жертви и заразени с COVID-19 в южното полукълбо. Според него голяма част от вината за това е именно на Болсонару, който през последните седмици принуди двама министри на здравеопазването да си пададат оставките.

Болсонару за коронавируса: Някои ще умрат, но такъв е животът

Болсонару за коронавируса: Някои ще умрат, но такъв е животът

Иска икономика, а не здравни мерки