Бившият британски външен министър и фаворит за лидер на консерваторите Борис Джонсън бойкотира дебата на основните кандидати. 

Това очаквано бе коментирано от останалите участници. 

Външният министър на Великобритания Джереми Хънт нападна Джонсън за отсъствието му.

- Къде е Борис? - попита Хънт. - Ако той не може да дебатира с петима приятелски настроени съпартийци, как ще се справи с 27 страни от ЕС? Как ще завърши процеса по Брекзит? 

Британците разглеждат Джонсън като най-силния кандидат за ролята премиер на Обединеното кралство, показват социологически проучвания.

Джонсън е три пъти по-популярен и от най-големите си опоненти в Консервативната партия.

Британците разглеждат Борис Джонсън като най-силния кандидат за премиер

Британците разглеждат Борис Джонсън като най-силния кандидат за премиер

Джонсън е три пъти по-популярен и от най-големите си опоненти в Консервативната партия

По-рано тази седмица той спечели на първия тур от надпреварата в Консервативната партия за лидер на торите. Той беше подкрепен от 114 от 313 консерватори.

Изследването на YouGov отрежда първо място за Партия "Брекзит" с 24% подкрепа. Втори и трети са консерваторите и лейбъристите с по 21%, а Либералните демократи получават 19 на сто. Проучването е проведено на 13-14 юни и в него са участвали 1672 респонденти.

Има един глупак, но той не е Борис Джонсън

Има един глупак, но той не е Борис Джонсън

Ако Борис Джонсън още не ви е обидил, това е само защото не ви познава. БоДжо е лютата чушка на британския политически елит, може да играе ролята на клоун, но не е шут сам по себе си. И го доказва, констатира Мартин Табаков