Премиерът на Великобритания Борис Джонсън обяви нови мерки, които ще заменят блокадата в борбата с коронавируса, информира "Ройтерс".

Националната блокада в Англия е до 2 декември. Новите мерки ще се прилагат на регионално ниво.

Ние няма да заменим националните мерки със свобода за всички...Ние вместо това ще се върнем към регионален подход, като ще се прилагат най-големите ограничения, където има най-много случаи на коронавирус, каза Джонсън пред парламента.

Българите могат да влизат във Великобритания до 6 месеца без виза от 2021 г.

Българите могат да влизат във Великобритания до 6 месеца без виза от 2021 г.

Без виза не могат да работят

Министър-председателят изрази надежда, че британците ще могат да отпразнуват коледните празници с любимите хора, въпреки че предупреди, че няма да е като нормални времена.

След отпадането на националната блокада хората ще могат да пътуват. Фитнесите, центровете за развлечение и магазините ще отворят. Спортът навън и сватбите ще бъдат възобновени. Навън ще могат да се събират до 6 души. Баровете, ресторантите и бирариите ще работят до 23,00 часа. Преди бе до 22,00 часа.

Ще се допуска публика на спортни събития, ако се спазва социална дистанция. Това се отнася също за театрите и концертите.

Джонсън обявява нови строги мерки във Великобритания днес

Джонсън обявява нови строги мерки във Великобритания днес

За след 2-ри декември, когато изтича карантината

В английските региони ще има три нива, като ще се определят от процента на инфектираните, броя на хоспитализираните и разпространението. Третото ниво ще е с най-големи ограничения.

Мерките ще са в сила до края на март и ще бъдат преразглеждани на всеки 14 дни.