Бразилия регистрира 1210 смъртни случая от COVID-19 и 54 096 заразени към вторник. Това показват данни, публикувани от здравното министерство, предаде "Ройтерс".

Страната е регистрирала общо 226 309 починали и 9 283 418 потвърдени случая на COVID-19. От ноември Бразилия се бори с втората вълна, като редовно отчита над 1000 смъртни случая на ден тази година.

Горещата точка на епидемията Сао Пауло, най-населеният щат в страната, е с червен код заради разрастващата се зараза, като там са забранени несъществени дейности от 20:00 до 5 часа сутринта и през почивните дни. Властите обявиха, че скоростта на предаване се е забавила, така че ограниченията ще бъдат преразгледани и евентуално разхлабени.

Бразилия с над 1270 починали от коронавирус

Бразилия с над 1270 починали от коронавирус

Страната е на вто място по брой жертви

До момента над 2 млн. бразилци във високорискови групи са били ваксинирани срещу COVID-19 от началото на имунизацията, уточниха от министерството.

Бразилия се нарежда на второ място в света по брой на починали по време на пандемията след САЩ, докато по брой на заразени е на трето място след САЩ и Индия.

Бразилия стартира имунизацията, въпреки проблемите с вноса на ваксини

Бразилия стартира имунизацията, въпреки проблемите с вноса на ваксини

По-голямата част от 26-те щата на Бразилия все още не са получили пратки