Великобритания разположи допълнителен военен персонал в пристанището на Дувър в петък, за да помогне за освобождаването на опашките от камиони след възобновяване на пътуването за шофьори, които имат отрицателен тест за COVID-19, съобщава "Ройтерс".

Фериботните услуги между Дувър и френското пристанище Кале се възобновиха в четвъртък, след няколко дни на блокада, наложена от Франция след откриването на нов щам на коронавирус в Англия.

Трафикът се движеше бавно през пристанището в петък, който е и официален празник. Повечето камиони все още са паркирани по магистралата, тъй като шофьорите чакат да се явят на тестове, преди да им бъде позволено да се качат на фериботите за преминаване.

Гневни шофьори на камиони влязоха в сблъсък с полицията на английско пристанище

Гневни шофьори на камиони влязоха в сблъсък с полицията на английско пристанище

Шофьорите ще си правят бърз тест за коронавирус

Войниците проверяваха превозни средства и документите на шофьорите на входа на пристанището, а френски служители в Дувър, помагащи за наваксване на изоставането, тестват шофьори.

До пристанището са разположени още 800 британски войници, първоначално бяха изпратени 300, съобщават британски медии.

Френското и британското правителство се съгласиха да прекратят блокадата късно във вторник, но се очаква дългите опашки от камиони да отнемат дни, обявиха британските власти.

Франция осигури 10 000 COVID теста за шофьорите в Дувър

Франция осигури 10 000 COVID теста за шофьорите в Дувър

Франция изпрати пожарникари и 10 000 теста за коронавирус отвъд Ламанша