Великобритания въвежда ваксинационни паспорти и спасява лятната ваканция за жадни за слънце британци, правителството разработва схемата, за да могат ваксинираните срещу Covid-19, да отидат на почивка, пишат медиите на Острова.

Всички държавни ведомства твърдят, че работят по варианти за чуждестранните пътувания, където могат да поискат такъв документ като условие за влизане.

Британските туристи ще бъдат посрещани в Гърция от май, при условие че могат да покажат, че са получили своята ваксинация.

Гърция и Израел договарят свободно придвижване на ваксинирани граждани

Гърция и Израел договарят свободно придвижване на ваксинирани граждани

Споразумението може да не влезе в сила незабавно, нивото на ваксинационната ефективност все още се изследва

Служители от Министерството на външните работи, Министерството на транспорта и Министерството на здравеопазването и социалните грижи работят по проекта.

Съобщава се, че държавните служители са заявили пред гръцкото министерство на туризма, че британската програма за ваксини е достатъчно напреднала, че почиващите ще "спасят техния доходоносен летен сезон".

"Гърция отдавна е любима дестинация за почивка на британците. Но тъй като процентът на инокулациите в Обединеното кралство изпреварва до голяма степен всички останали в Европа и извън нея, британските пътници ще бъдат едни от най-безопасните тук, още през май", коментира Григорис Тасиос, президент на Гръцката федерация на хотелиерите.

Дания разработва дигитален паспорт, доказващ ваксинация

Дания разработва дигитален паспорт, доказващ ваксинация

Ваксинираните граждани ще могат да пътуват и ще имат облекчения за ограничения в обществения живот

Повече от 10 милиона души във Великобритания вече са получили първата си ваксина за коронавирус като част от най-голямата програма за инокулация, която страната някога е стартирала.

Смята се, че много страни ще изискват ваксинационен паспорт, за да осигурят безопасно пътуване.

Въпреки че има ограничения за движение в Обединеното кралство като част от трета национална блокировка, на британските граждани е разрешено да летят до Гърция.

Ваксинационен паспорт - път към нормалност или нов проблем?

Ваксинационен паспорт - път към нормалност или нов проблем?

Начин за отваряне на икономиките чрез идентифициране на защитени

Пътуващите трябва да представят доказателства за отрицателен тест Covid-19, извършен през 72-те часа, преди да пристигнат в страната.

Пристигащите, които летят към Гърция от Великобритания, трябва да направят бърз тест за коронавирус при пристигане и ако резултатът е отрицателен, се самоизолират за 7 дни.

Хората, пристигащи обратно във Великобритания, сега се нуждаят от отрицателен тест на Covid и трябва да се изолират у дома за 10 дни.

Туризъм и коронавирус - очаквайте имунизационни паспорти и тестове

Туризъм и коронавирус - очаквайте имунизационни паспорти и тестове

Ваксините ще помогнат: Никой не е в безопасност, докато всички не са в безопасност